Lukașenko este și în România

Lukașenko este și în România

Este aceeași școală, a Uniunii Sovietice, curbată puțin, să spunem așa, de americani și de UE. Dar școala e aceeași.

Când au ieșit la noi oameni să protesteze, au fost defăimați imediat. Unei persoane i s-a descoperit trecut de videochatistă, unei alte persoane, lui Mugur Isărescu, trecut de turnător la Securitate. De parcă dacă ai făcut videochat sau ai fost turnător la Securitate, nu mai ai voie să protestezi. Dar respectivele tehnici au fost făcute pentru a opri protestele, se numește public shaming, exact așa cum acum televiziunea de stat din Belarus prezintă tineri în ipostaze umilitoare, care spun că nu vor mai participa în viața lor la proteste. Este aceeași tehnică aceeași școală. De aceea ziceam că Lukașenko e și în România.

Ați auzit să fie acuzat vreun protestatar din Statele Unite sau de la Berlin (unde au ieșit 17.000 de oameni în stradă) că a făcut videochat sau că a fost turnător, deci ar trebui să stea în casă? Nu, pentru că acolo rușinarea publică, o tehnică sovietică de liniștire a populației, nu funcționează. Ba chiar are efect invers.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca