Rusia anunță că are vaccinul

Rusia anunță că are vaccinul

Cum reacționează Occidentul? Extrem de stângaci: spune că este un vaccin neterminat, că mai trebuie făcute teste, că e potențial periculos etc

Toată lumea uită sau se preface că uită, că China a anunțat, încă din 30 iunie, că are un vaccin experimental, cu care vaccinează toată armata. Putem numi asta testarea pe mii de persoane despre care se spune că lipsește vaccinului rusesc? Dacă pe 30 iunie a început vaccinarea armatei chineze cu vaccinul experimental, așa cum anunța Beijing Institute of Biotechnology (parte a Academiei Militare de Științe Medicale) și compania CanSino Biologics într-un comunicat de presă publicat de CNN, acum, în august, putem spune că s-a încheiat testarea în masă a vaccinului.

Acolo este o altă lume, să nu uităm că Uniunea Sovietică, atunci când a testat prima bombă nucleară, a trimis la fața locului, aproape de locul exploziei, mii de soldați fără echipamente de protecție. Ca să testeze efectele bombei. Și le-a testat, au murit toți, pe loc sau mulți ani mai târziu. Nu aveau nici măcar ochelari de protecție. China comunistă procedează exact la fel. Vaccinarea armatei cu virusul experimental a rezolvat problema testelor pe mii de oameni. Care lipseau vaccinului pentru a fi gata (și lipsesc vaccinurilor din lumea democratică). O întrebare: peste tot în lume (mai ales în SUA și în Europa) se ridică noi valuri de îmbolnăviri, numai în China, nu. De ce?

E simplu, are vaccinul. Îl oferă numai aliatului rus. Și tace chitic, lasă Rusia să facă anunțul. Ca să câștige putere și influență. E un joc geopolitic.

Păcat că nu se decriptează și în spațiul public. Dar ce rost are, e prea jos nivelul, printre pioni 🙂

P.S. era normal ca China să aibă prima vaccinul 🙂 Ea a pus pe piață virusul.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca