China închide un sat din cauza ciumei bubonice

China închide un sat din cauza ciumei bubonice

Relatează CNN. Autoritățile chineze au închis un sat (nu se mai intră, nu se mai iese), după ce o persoană din satul respectiv a murit de ciumă bubonică, boală responsabilă de cea mai ucigătoare pandemie din istoria umanității.

Respectiva persoană a murit la două zile după ce a fost diagnosticată, după cum a anunțat Comisia Municipală de Sănătate din Baoutu pe site-ul oficial.

Nu se menționează cum a luat pacientul ciuma.
Pentru a stopa răspândirea bolii, autortățile au închis satul Suji Xincun, unde a murit persoana respectivă și au ordonat dezinfecția zilnică a locuințelor. Toți sătenii au fost testați pentru ciumă bubonică, iar rezultatele sunt negative.
Nouă persoane care au intrat în contact apropiat cu cel infectat și 26 de persoane care au intrat în contact secundar, se află în carantină și au primit rezultate negative ale testelor.
Damao Banner, districtul din care face parte satul, a intrat în Alertă de Gradul 3 pentru prevenirea ciumei, până la finalul anului 2020.
Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca