Universitatea Harvard: trebuie să porți mască când faci dragoste

Universitatea Harvard: trebuie să porți mască când faci dragoste

Un studiu științific publicat în Annals of Internal Medecine de trei cercetători de la Universitatea Harvard și reluat de ziarul britanic The Independent recomandă cuplurilor care nu locuiesc împreună să poarte măști în timpul relațiilor sexuale.

Așa cum am scris aici, masca devine nou prezervativ. Se pare că devine noul prezervativ la propriu.

Studiul realizat de cercetătorii de la Harvard și publicat într-o revistă științifică de prestigiu, indică și atitudinile care reduc riscul de infectare în timpul relațiilor amoroase (studiul a fost luat foarte în serios de presa franceză, țară unde relațiile nu se desfășoară neapărat în cuplu).

Iată-le:

  1. Reducerea la minimum a numărului de parteneri sexuali 🙂
  2. Evitarea săruturilor (de orice fel și în orice loc – locurile sunt indicate scrupulos în studiu)
  3. Purtarea măștii în timpul actului sexual
  4. Duș înainte și după
  5. Curățarea spațiului care a fost folosit cu șervețele dezinfectante (citez literal din studiu). Sau cu săpun, spun cercetătorii britanici.

Citiți studiul integral aici, eu mă opresc. Și nu comentez.

Comentez totuși puțin: uneori cercetătorii o iau razna…

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca