De ce tolerează autoritățile răspândirea coronavirusului?

De ce tolerează autoritățile răspândirea coronavirusului?

Așa cum se vede în fotoreportajul făcut de Wall-street.ro, în Costinești, pe strada principală, unde este obligatorie purtarea măștii, este înghesuială și nu poartă nimeni mască. Și nu este niciun polițist. Sunt ziariști, care fac reportaje, dar nu sunt polițiști. Unde sunt polițiștii? Toată noaptea nu a apărut nici măcar unul.

Apoi s-au lăudat, printr-un comunicat oficial, că pe litoral au fost pe teren 300 de polițiști și jandarmi care au dat amenzi de 270.000 de lei. Unde?

În Costinești, nu a fost niciunul, în Vama Veche nu a fost niciunul, deși acesta a fost cel mai aglomerat weekend din acest an de pe litoral. În Vama Veche, o gașcă de 15 tineri a pus o boxă cu manele date la maximum în capul străzii principale și a făcut petrecere acolo până la 3 dimineața. Până la 3 dimineața….! Poliția? Ioc!

Întrebarea mea este: se tolerează infectările pe litoral (pentru că toate autoritățile au spus că principalul loc în care au loc infectări este litoralul) din acest motiv? Se trece, pe tăcute, la imunizarea tinerilor pe sistemul propus de francezi? Sau este pur și simplu o chestiune veche de când litoralul, de corupție, într-un sistem construit și patronat de prefectul George Niculescu, care i-a luat pur și simplu și banii și imperiul lui Mazăre?

Care este răspunsul?

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca