Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești

Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești

Mereu când vin dinspre Lacul Morii spre Lujerului, la Mc Drive e coadă de mașini. Mănânci la Mac? Înseamnă că ai fi dispus și să mănânci bucăți de hârtie sau să ciugulești bucăți de asfalt, că asta înseamnă mâncarea la Mac. Pe vremea când lucram în presă, ziariștii din subordinea mea au făcut o mare anchetă la Mac și printre subiecte a fost și felul în care se prepară sandvișul Mc Fish. Un ziarist s-a angajat la Mc Donald’s și a lucrat acolo trei luni, ca să scrie în cunoștință de cauză. După ce am publicat materialul care arăta multe lucruri care nu se știu, printre care acela că pasta numită de carne cu care se alimentează hamburgerii se decongelează în 14 secunde, deci nu e carne, reprezentanții Mc Donald’s România ne-au trimis un răspuns oficial, în care se specifica că în sandvișul cu carne de pește, Mc Fish, nu există pește. Bucata de ”carne de pește” din burger este rezultatul unei paste care….nu conține deloc carne de pește. Conține o mulțime de alte produse chimice, arome de pește, dar nu conține pește. De aceea ziceam că ești dispus să muști din asfalt. Cam asta a burgerul de la Mc Donald’s, un amestesc de produse chimice, fără legătură cu carnea. După acel scandal, Mc Fish-ul a fost retras din meniu.

Deci, cam asta ești, dacă mănânci de la Mac. Un mâncător de asfalt. În Franța, la Mac mănâncă numai africanii. Numai lor nu le pasă ce bagă în stomac. Important e să fie plin și greu. La noi contează gustul. De aceea la Mac se pun multe arome artificiale.

Dacă îți plac mâncărurile grele, gen tochitură, mici, sarmale, mereu sarmale, imaginează-ți ce e în colonul tău. Ești o toaletă negolită ambulantă, pentru că nu se va curăța niciodată colonul, ceea ce va avea mai târziu, ca rezultat, cancerul de colon. Dar până la cancerul de colon ești o toaletă negolită ambulantă, machiată și curată doar în exterior. În interior e totul jale și pute. Asta se mai vede și în exterior, în straturile de șunci. Care miros oribil în interior, mai ales pe căldura asta. Ca o cămară plină cu cârnați, unde sunt 36 de grade. Expusă la 40 de grade.

Ești ceea ce mănânci.

Dacă mănânci alimente care se digeră ușor, dacă mănânci multe fructe și legume, respectiv alimente cu fibre, care curăță organismul, ești curat.

Și sănătos.

Una dintre principalele cauze ale depresiei este alimentația. Oamenii au început să fie anxioși în ultimele luni, în parte din cauza coronavirusului și în mare parte din cauză că s-au îndopat ca niște porci în casă fără să se miște. Au stat și au rumegat. S-au culcat, s-au trezit, iar au rumegat. A venit Paștele, au făcut provizii, au umplut burțile. Nu s-au mișcat, că era stare de urgență, au depus. Acum se mișcă, dar tot mănâncă prost. În plină vară, în caniculă, la terase și la grătare se mănâncă tot cărnuri grele și grase, tot cârnați, tot mici, tot ceafă de porc. Ar trebui să se ridice toți de la terase și să meargă la coasă după o asemenea masă (că mănâncă ca pe vremea când se mergea la coasă). Dar nu merge nimeni la coasă. E prea cald. Se târăsc undeva la umbră. Iar România e plină de deșeuri care se depun și se împut, la căldură.

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca