Rafila se înșală

Rafila se înșală

Haideți să consemnăm declarația sa azi și să urmărim ce se va întâmpla. Deci ieri, 7 august, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, a afirmat că în perioada următoare numărul de cazuri de COVID-19 în secţiile de terapie intensivă şi decesele vor creşte. “Este o creştere evidentă, dar ea nu este o creştere rapidă, este o creştere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă, o să vedem că această curbă are, în continuare, un caracter crescător. Dar, numărul de cazuri în secţiile de terapie intensivă şi decesele vor creşte în perioada următoare“, a spus Rafila.

Deci nici Președintele Societății Române de Microbiologie nu știe vârsta celor infectați! Nu știe că se îmbolnăvesc mai mult tineri, deci rata mortalității și a internărilor în ATI vor scădea.

Vă dați seama în ce ceață se zbat cei care ne conduc, cei care fac declarații publice, ca vectori profesioniști de opinie? Habar nu au. Fac declarații bazate de informații superficiale, cum ar fi numărul de îmbolnăviri, fără să cerceteze mai adânc să se uite și la vârsta lor…Sunt convins că reprezentantul României la OMS are acces la asemenea date.

Dar merită să faci efortul de a le consulta? Atunci când vorbești de probleme grave de sănătate publică?

Bineînțeles că nu. Ai dat declarația și apoi mergi la o bere.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca