Acoolismul omoară mai mulți oameni decât coronavirusul

Acoolismul omoară mai mulți oameni decât coronavirusul

Alcoolismul a omorât mai mulți oameni în 2020 decât COVID 19 – 3 milioane pe mapamond, față de 700.000 câți au fost uciși de coronavirus până acum – se arată într-un articol publicat de ziarul britanic The Telegraph.

The Telegraph numește alcoolismul “pandemia tăcută”. Cu toate acestea nu se iau deloc măsuri. Cel puțin în România. În Franța, de exemplu, magazinele alimentare nu mai vând băuturi alcoolice după ora 22. La noi, mai ales acum pe căldură, bântuie bețivi noaptea pe străzi (la mine în Militari e plin). Ziua e pentru sobrietate, noaptea ies alcoolicii. Și nu e o glumă, chiar se întâmplă asta. Ziarul Telegraph scrie, și are dreptate, că dacă Guvernul se preocupă de o problemă care cauzează mortalitate, cum este coronavirusul, ar trebui să se ocupe de toate. Și, mai scriu ziariștii britanici, criza coronavirusului ar trebui să ne arate că ne aflam în mai multe crize, de mult timp….Dar nu le-am băgat în seamă. Articolul complet, aici.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca