Președintele Libanului spune azi ce am scris eu ieri: la Beirut a lovit o rachetă

Președintele Libanului spune azi ce am scris eu ieri: la Beirut a lovit o rachetă

Președintele libanez, Michel Aoun, a afirmat vineri, 7 august, că teribilele explozii din portul Beirut se datorează “fie neglijenței, fie unei intervenții externe”, evocând ipoteza unei “rachete”.

Eu am scris de ieri că a fost o rachetă și m-am întrebat când se va anunța public.

Este prima oară când un responsabil libanez evocă o pistă externă în problema exploziilor. Autoritățile au afirmat până acum că exploziile au fost provocate de un incendiu la un depozit de nitrat de amoniu.

Șeful statului libanez a spus că i-a cerut personal lui Emmanuel Macron imagini aeriene care permit determinarea existenței unor avioane sau rachete în spațiul aerian, în momentul exploziilor de marți.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca