Iohannis tolerează clanurile interlope

Iohannis tolerează clanurile interlope

În nicio țară din lume președintele nu iese să vorbească despre clanurile interlope. Dacă face asta, înseamnă că acele clanuri sunt la fel de importante. Ca el. Adică clanurile interlope din România au puterea președintelui. Că altfel, nu el ar trebui să le ia în seamă, ci șeful poliției. Spune-mi cu cine te lupți, ca să-ți spun cine ești.

Bun și ce spune președintele României când iese să vorbească despre clanurile interlopilor din România? Că va mai dura câțiva ani până vor fi distruse. Altfel spus, președintele României le spune interlopilor că mai au câțiva ani de trai netulburat, pentru că nu pot fi învinși. Așa ușor. Asta le spune PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, INTERLOPILOR.

De ce nu pot fi învinși? Pentru că au fost crescuți în ultimii 30 de ani de PSD. Lăsând la o parte faptul că PSD nu a condus România 30 de ani (au fost ani buni la guvernare și cei de la PNL, ultima dată chiar în alianță cu PSD, care se numea USL), deci lăsând la o parte această minciună gogonată, să ne amintim totuși că ministrul de Interne, Vela, l-a luat ca șef de cabinet pe celebrul Berbeceanu (care va candida la o primărie de sector în toamnă) și care a zis că va da de pământ cu clanurile interlope. A dat câteva lovituri de imagine, foarte vizibile pe Facebook, apoi ce s-a întâmplat? Nimic. Șefii a două clanuri interlope au ieșit relaxați la barbut și s-au înjunghiat între ei. Atât de tare i-a speriat și nimicit Berbeceanu. Aici o paranteză importantă: nu știu dacă știți, dar Poliția ar trebui să ne protejeze pe fiecare dintre noi. Indiferent cine suntem și ce am făcut. Deci acel individ nu trebuia să fie înjunghiat, pentru că Poliția trebuia să intervină. Nici celălalt individ nu trebuia să fie înjunghiat. Au fost înjunghiați amândoi pentru că poliția a fost….inexistentă. Deci da, șefii clanurilor mafiote au putere cât președintele țării. Cum s-a ajuns aici? A fost o bătălie pe viață și pe moarte, cum a fost la un moment-dat în Italia, între celebrul comisar Cattani și Mafia? Nu. Nu s-a întâmplat nimic. Între Poliție și clanuri a fost pace. Atât de multă pace, încât nederanjați au început să se înjunghie între ei.

Ce va urma, vor înjunghia și președintele? Nu, nu-l vor înjunghia. Știți de ce? Din două motive:

  • Președintele le-a transmis că-i mai lasă în pace câțiva ani. La prima vedere, un mesaj impotent din partea unui președinte. Numai la prima vedere, pentru că:
  • Orice tip de activitate care subminează instituțiile statului, (în acest caz, Poliția și chiar SRI) vulnerabilizează statul, deci beneficiază de ajutor din partea celor care au acest obiectiv. Cine are ca obiectiv vulnerabilizarea instituțiilor românești? Oare, Rusia? E posibil, oare, ca Rusia să sprijine clanurile interlope din România? Întreb și eu, ca un om care a coborât din 336 și și-a dat seama că și-a uitat masca pe scaun. Cum ar putea să sprijine Rusia clanurile interlope din România? Prin inactivitatea oamenilor săi, agenților săi de influență. Prin impotența lor. Acum ar fi momentul să acționeze. Rusia spune: nu acționa. Temporizează. Lasă-i. Și el temporizează. Îi lasă.

Foarte ciudat se poartă președintele țării. De vină e PSD-ul.

Am găsit masca.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca