La Beirut a lovit o rachetă militară

La Beirut a lovit o rachetă militară

Cât mai durează până când se va spune clar acest lucru public?

Nitratul de amoniu a fost depozitat în portul din Beirut în 2013. După 6 luni începe să-și piardă proprietățile. “Este foarte greu de ars şi nu este uşor de detonat”, a explicat pentru France Presse, Jimmie Oxley, profesoară de chimie la universitatea din Rhode Island. Dar o rachetă militară îl poate detona. TNT.

Lovitura a venit exact când Libanul se pregătea să impună restricții, din cauza coronavirusului. Ținta nu a fost Libanul, ci unul dintre aliații săi.

În încheiere, observ cu tristețe că în toate relatările presei românești despre tragedia de la Mihăilești, din România, când a explodat un camion încărcat cu nitrat de amoniu, se scrie că au murit 18 oameni, printre care 7 pompieri. Nu se scrie că au murit și 2 jurnaliști, care s-au apropiat cu curaj de camion. O reporteriță și un cameraman de la Observator. Din el a mai rămas doar camera de filmat. Lucian Mândruță a găsit un deget de-al ei pe câmp și l-a prezentat cu mândrie, live, pe o masă pe care a instalat-o, tot pe câmp. Un gest oribil, care s-a uitat, dar despre care am vorbit critic, la emisiunea Decriptaj, pe care o realizam atunci la Radio France Internationale România.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca