Numărul de infectări zilnice scade

Numărul de infectări zilnice scade

Mă veți întreba cum scade, că ieri au fost 823 de infectări și azi 1.232.

E simplu: curba coboară în dinți de fierăstrău, așa evoluează o curbă epidemică obișnuită. Urcă – coboară, urcă – coboară, dar pe ansamblu, coboară.

Ce înseamnă dinți de fierăstrău? Uitați-vă la imaginea din deschiderea acestui articol: reprezintă situația din aprilie, după ce am început să coborâm, după vârful de pe 11. Linia albastră este numărul de îmbolnăviri, care era în dinți de fierăstrău (urca-cobora), linia verde este trendul (autor grafic: Răzvan Turtureanu).

Așa se întâmplă și acum, îmbolnăvirile urcă-coboară, epidemia evoluează în dinți de fierăstrău, așa cum evoluează, în general, un virus. Suntem pe un platou, dar pe un platou cu un trend descendent.

Mai vorbim zilele viitoare 🙂

P.S. Purtați mască, respectați distanțarea fizică și spălați-vă des pe mâini!

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca