Ce facem cu cei la care se reactivează coronavirusul?

Ce facem cu cei la care se reactivează coronavirusul?

Pentru că se întâmplă asta, în multe cazuri coronavirusul nu dispare de tot. Așa cum spune Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, în multe cazuri, coronavirusul rămâne cantonat la nivelul aparatului respirator și, în anumite condiții, reapare: “Nu poate fi vorba de repătrundere a virusului în organism, ci poate fi vorba despre o redeșteptare. Se pare că el rămâne cantonat undeva la nivelul aparatului respirator și, în anumite condiții, poate provoca această redeșteptare cu teste pozitive”

Ce facem cu această situație? S-a întâmplat cu medici din Suceava, s-a întâmplat în multe locuri.

Nu se vorbește deloc despre acest subiect. Obsesia lui Arafat sunt acum asimptomaticii pe care, ca un om cu facultate de medicină ce este, îi confundă cu pre-simptomaticii.

Dar ce facem, domnule Arafat, cu cei vindecați, care se pot reinfecta? Singuri, de la sine? Îi izolăm pe toți? Facem oră de culcare, ora 20, pentru toată România, ca să nu se trezească virusul și să infecteze?

Înainte de a răspune, vă rog eu mult, faceți acea expertiză psihiatrică. Un om care a făcut Facultatea de Medicină nu ar trebui să se rușineze să stea de vorbă cu un al medic, cu un psihiatru.

Decât dacă știe de dinainte diagnosticul.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca