Arafat face confuzie între asimptomatici și pre-simptomatici

Arafat face confuzie între asimptomatici și pre-simptomatici

Ceea ce arată cât de slab pregătit este. Citiți mai jos:

„Sunt deja date care se dau, dr Fauci spune clar că unul dintre motivele transmiterii din ultima perioadă rămân tinerii. Au luat-o că ei nu păţesc nimic grav, pe lângă campaniile care îndeamnă să nu respecte regulile, e vară, e frumos şi mulţi lasă garda jos şi nu mai respectă regulile pentru că pe ei nu-i afectează. A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, a mai spus Arafat.

Deci reiau citatul: ”Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”. (s.m.) ”trei zile înaintea apariţiei simptomelor”!!! Deci persoana respectiva dezvoltă simptome după trei zile, ceea ce înseamnă că este simptomatică! O persoana asimptomatică nu dezvoltă simptome deloc.

Raed Arafat este medic. Și face această confuzie extrem de gravă între asimptomatici și simptomatici. De ce?

  1. Fie nu știe. Și atunci, că atunci ne pune masca pe față un incompetent
  2. Fie știe, dar încearcă să justifice măsurile restrictive, unele inutile (cum ar fi purtarea măștii pe faleză, pe malul mării), pe care le impune (pentru că i-e lui teamă, în primul rând).

Pe mine, sincer, mă îngrijorează faptul că un medic, șeful DSU, care decide carantinarea unor localități, nu face distincția între un pre-simptomatic, adică o persoană care va dezvolta simptome și un asimptomatic, o persoană care nu va dezvolta simptome deloc.

Dacă face această confuzie voit, mai încearcă ceva: să acopere rezultatele studiului pe care l-am publicat aici, care arată că asimptomaticii nu răspândesc virusul. Asimptomaticii, nu pre-simptomaticii.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca