Acum ne-ar pune să purtăm măști și în somn, numai să aibă loc alegeri în toamnă!

Acum ne-ar pune să purtăm măști și în somn, numai să aibă loc alegeri în toamnă!

Asta e miza. De aici multe măsuri aberante care intră în vigoare azi.

Să fie alegeri în toamnă. Să se modifice, în sfârșit, procentele, iar președintele să aibă și guvern și parlament, nu numai guvern, cum are acum.

Este normal, până la urmă, asta e politica. Dar noi nu avem nicio vină, pentru că ei își doresc puterea!

Ne pun măști când ne plimbăm pe malul mării (!!!!!!), în aer curat și aerosoli, ca să fie ei siguri că pot lua puterea deplină la toamnă?

Ar fi în stare să ne pună măști și noaptea când dormim, ca să mai câștige câteva fotolii!

Asta nu este în regulă. Noi nu suntem o turmă proastă de oi care este mânată de colo-colo, cu orice fel de măsuri aberante. Da, frica este bună, dar, tot da, frica este și nocivă. Și azi am văzut cum este folosită profitându-se de neștiința unora.

Să recapitulăm puțin: cum poți să iei virusul? Dacă cineva vorbește cu tine. Îți transmite picături de salivă, ultimele studii arată că și aerosoli, care pot conține virusul. Dar dacă trece pe lângă tine pe faleză, fără să vorbească cu tine, în bătaia vântului, cum să-ți transmită virusul? Prin faptul că respiră? Acel virus trebuie să iasă cumva din plămâni, din nas, s-a tot spus că activitățile cele mai periculoase sunt cântatul, pentru că scoți multe picături de salivă când zbieri la microfon (de aceea s-a îmbolnăvit Esca, că a cântat pe scenă, lângă mai multe persoane la fel de inteligente), vorbitul tare etc. Dar dacă cineva trece pe faleză pe lângă tine, câteva secunde, fără să vorbească cu tine, în aer liber, nu are cum să-ți dea virusul. În cele câteva secunde cât durează să treci pe lângă o persoană, nu-ți poate da o cantitate suficientă de virusuri, pentru a declanșa o infecție. Într-un aer sărat, marin, cum este, firesc, pe malul mării. Iar ajungem la paranoia din perioada de izolare, în care ne era teamă să trecem pe lângă oameni pe stradă, în care oamenii făceau jogging cu masca pe figură?

Sincer eu cred că la șefia DSU este un om mult prea speriat. Nu este o problemă, pentru că fiecare se poate speria acasă la el, în dulap, dar sperietura lui ne afectează pe noi, pentru că el este omul care-și pune semnătura pe măsuri aberante care ne afectează viețile.

Reiterez întrebarea: Raed Arafat a făcut până acum, adică de când a început epidemia, un control psihiatric? Ar fi normal să facă, epidemia a afectat psihic o mulțime de oameni, iar el este în centrul stresului, deci e normal să fie afectat. Reiterez întrebarea pe această cale și o reiterez apăsat: a făcut până acum un control psihiatric sau nu? Dacă nu a făcut, trebuie să facă. Înainte să ne trezim cu termometre în partea dorsală când facem plajă.

Nu e o glumă, unele măsuri luate azi și unele lucruri aberante spuse arată un om care trăiește o stare patologică de anxietate. Iar asta nu este de tolerat, pentru că el decide cum ne trăim viețile!

Înțeleg că vreți alegeri. Dar noi vom vota. Să nu vă așteptați ca oile să vă voteze după ce le-ați băgat cu capul în staul și le-ați îndesat cârpe în gură. Pe degeaba.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca