Iohannis abandonează SUA și merge cu China

Iohannis abandonează SUA și merge cu China

Iohannis abandonează SUA și merge cu Germania și cu China. În conferința de presă de astăzi, la întrebarea unui jurnaliste, cum va răspunde România la invitația secretarului de stat Mike Pompeo, de a face o alianță de state împotriva Chinei, Klaus Iohannis a răspuns că este evident că balanța de putere se schimbă în acest moment în lume și că diplomații români vor analiza și vor da un răspuns în această privință. În limbaj diplomatic asta înseamnă Auf Widersen SUA, Ich Liebe Dich China.

Eu cred totuși că Iohannis se pripește când spune că balanța de putere se schimbă în lume. Statele Unite și-au revenit după Pearl Harbor, deși și atunci și acum au fost sever îngenuncheate. NU cred că trebuie subestimată capacitatea de revenire a Statelor Unite și nu cred că trebuie să ne purtăm ca niște pudeli germani, în condițiile în care avem un Parteneriat Strategic cu Statele Unite (iar UE va fi chinezească doar 6 luni).

Se întâmplă exact ce scriam în articolul Cum întorc armele românii

Citiți și acest articol, din care citez: Am primit multe miliarde  de euro de la UE. Destul de multe ca să nu se mai audă vocea SUA?

Rămâne de văzut dacă Orban, care a gonit chinezii de la Cernavodă (și apoi a fost pocnit în figură cu acea fotografie care arăta cum bea și fumează în birou), îi va rămâne fidel lui Iohannis sau va alege valorile democratice. După lovitura pe care i-a dat-o azi Președintele, se pare că soarta lui Orban este pecetluită.

Voi ce ziceți?

Citiți și acest articol. Rusia are un om la Cotroceni. 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca