Există o Strategie Națională pentru oamenii cu tulburări psihice?

Există o Strategie Națională pentru oamenii cu tulburări psihice?

Mulți dintre ei sunt rezultatul epidemiei de COVID 19 și vestea proastă este că se vor înmulți, pe măsură ce timpul va trece, iar virusul va rămâne.

Ei sunt acum ca un cazan sub presiune, care clocotește, clocotește, rezistă din ce în ce mai greu și va exploda.

Să ignori asta, este ca și cum ai ignora faptul că la Cernobâl este iminentă o explozie.

Pe lângă faptul că va urma o explozie socială, înseamnă suferință individuală, deci trebuie găsite soluții și instituit tratament. Pentru atenuarea suferinței.

Se fac din ce în ce mai multe teste pentru coronavirus. Ar trebui să se facă din ce în ce mai multe examene psihologice și psihiatrice, iar asta nu e greu, pentru că nu se fac deloc. Depistarea celor cu probleme psihice din timp, va preveni probleme mult mai grave mai târziu. NU este o traumă pe termen scurt, care se vindecă de la sine. Coronavirusul va rămâne doi ani. Este o traumă pe termen lung, care clocotește. Încă nu a sărit capacul, dar va sări.

Ce fac guvernanții? Ignoră oala? Dacă continuă cu această atitudine s-ar putea să-i opărească. Și nu numai pe ei.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca