OMS: Coronavirusul nu este un virus sezonier

OMS: Coronavirusul nu este un virus sezonier

În briefing-ul de presă organizat azi, OMS a anunțat că coronavirusul nu este sezonier, respectiv nu dispare într-un anotimp și revine într-altul.

“Se pare că există o idee destul de persistentă conform căreia acest virus este sezonier, dar trebuie să înțelegem toți că este un virus nou și, chiar dacă este un virus respirator, care în mod normal este sezonier, acest virus se comportă într-un mod diferit”, a spus purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unui briefing de presă virtual. Unul dintre argumentele aduse de purtătoarea de cuvânt în cadrul conferinței de presă a fost acela că virusul a lovit în Brazilia iarna, iar în SUA, vara.

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca