Am avut dreptate: numărul îmbolnăvirilor a început să scadă, așa cum prognozam ieri

Am avut dreptate: numărul îmbolnăvirilor a început să scadă, așa cum prognozam ieri

Ieri am scris că numărul îmbolnăvirilor va începe să scadă încet-încet și nu vom intra în starea de urgență. Am avut dreptate. Numărul îmbolnăvirilor scade, iar starea de urgență rămâne numai în mintea, nepermis de speriată, a lui Raed Arafat.

Este un virus, își face curba epidemiologică. A atins vârful, acum scade încet-încet. Aș fi scris asta mai demult, dar mi-a fost teamă că lumea va citi și nu va mai purta măști. De aceea ieri, când am scris că va scădea numărul îmbolnăvirilor, am introdus în articol și un îndemn extrem de puternic pentru purtarea măștii.

Purtați masca. Virusul pleacă de bunăvoie, își face curba epidemiologică, dar dacă nu purtați măști, îl țineți în brațe pe peron și nu-l lăsați să urce în tren, ca să plece. Lăsați-l să plece. Vaya con Dios!

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca