Ce înseamnă intrarea în starea de urgență?

Ce înseamnă intrarea în starea de urgență?

Înseamnă eșecul gestionării epidemiei. Da, nici cetățenii nu au purtat măști, dar nici autoritățile nu și-au făcut treaba. Printre altele, au comunicat mereu pe două voci, de multe ori în contradictoriu Tătaru – Arafat sau Vela – Arafat ceea ce a născut, firesc, neîncredere în rândul oamenilor.

Apoi au reacționat extrem de târziu, după ce deja se formaseră focarele, cu controale în mijloacele de transport și la agenții economici.

Pe Litoral, ca întotdeauna, corupția și-a spus cuvântul sub domnia domnului prefect George Niculescu, care i-a luat locul lui Mazăre, ca împărat al Constanței (e mai mult decât Mazăre, e Împăratul Afacerilor Din Tot Județul).

Politicienii au fost primii care nu au respectat regulile, prin chermeze fără mască la guvern, prin petreceri la vile de protocol, prin acte de bădărănie incredibilă prin șaormerii….Cum să respecte oamenii regulile când văd că legiuitorii sunt primii care nu le respectă?

Deci dacă se ajunge la stare de urgență, care este o recunoaștere a eșecului de gestionare a numărului de cazuri (care, în România era infim față de Franța, Italia, Marea Britanie etc), autoritățile trebuie să-și ceară scuze, să-și recunoască incompetența, să demisioneze și să aducă pe metereze oameni competenți în gestionarea crizelor.

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca