De unde știe Tătaru că va scădea numărul îmbolnăvirilor peste două săptămâni?

De unde știe Tătaru că va scădea numărul îmbolnăvirilor peste două săptămâni?

El spune că se bazează pe Legea Carantinei. Numai că majoritatea îmbolnăvirilor este determinată de cei care sunt simptomatici și, de frica spitalelor, a internării etc, se tratează acasă. Se duc la farmacie, cer Bixtonim, Strepsils si Paracetamol și….se duc acasă. Cu autobuzul. Apoi ies să ia pâine, merg să lucreze. La medic nu merg, pentru că le e frică. Nu ai cum să-i detectezi decât dacă testezi în masă, lucru care nu este prevăzut în nicio lege.

Testarea ar trebui să se facă la farmacie, cum se întâmplă în Franța. Cumperi Paracetamol și ceva pentru tuse? Pac, test. În loc să se ia temperatura la intrarea în magazin, lucru total inutil, testare la farmacie. Asta ar fi util.

Altfel nu se va stăpâni curba îmbolnăvirilor cu nicio Lege a Carantinei. Sau guvernanții mai știu ceva ce noi nu știm?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca