Cum veți rezista la 2.000 pe zi?

Cum veți rezista la 2.000 pe zi?

Am ajuns la 1.000 pe zi, așa cum spuneam pe 12 iulie. Vom ajunge și la 2.000 și, cel mai probabil și la 4.000.

Maraton. Acesta e cuvântul, maraton.

Și o nouă viață. Viața veche nu mai este valabilă. O tot repet, dar oamenii sunt incredibil de inerțiali. Dacă au mâncat salam Victoria, vor salam Victoria până la victorie. Ceea ce-mi amintește că, la un moment-dat, la un zbor Blue Air spre Nisa rămăsesem toți blocați în burduf, ceea ce la Blue Air e normal și, în câteva minute, aerul din burduf devenise până la saturație, aer cu salam. Oamenii luaseră salam în bagajul de mână. Iubirea nu se lasă la cală. Plus că poți să ronțăi ceva sub scaun când treci peste Croația.

 

Deci, ușurel, ușurel. Lasă baltă viața de dinainte. Coronavirusul e aici să rămână. Cu cât îl ignori mai mult, cu atât te va face să-l bagi în seamă mai mult. Și invers.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca