Vor apărea noi specii

Vor apărea noi specii

Știți, că, în perioadele de cotitură din istorie, în condiții de împrejurări dure, apar noi mutații, apar noi specii.

Va apărea COVIDOMUL. Ce va fi COVIDOMUL? Va fi omul perfect adaptat la condițiile COVID. Va fi omul care știe exact ce trebuie să facă pentru a supraviețui, care știe exact ce-și doresc ceilalți și ce trebuie să facă în această nouă societate. Va fi forma umană perfectă de supraviețuire a speciei. S-ar putea chiar să se împace și cu COVIDUL. Să devină gazdă prietenoasă a lui, așa cum purtăm și alte specii în noi și coexistăm cu ele.

Va fi o mutație importantă a speciei, a individului. Va fi omul care abandonează mult din limbajul gestual, obliterat de mască și de distanțare și trece la alte forme de comunicare, omul pentru care dispozitivul, fie că este telefon sau altceva este mai important decât partenerul și indispensabil pentru a comunica, omul care găsește moduri de a trăi singur, pentru că împreună înseamnă contagiune, omul care, în final va dezvolta acele capabilități de care acum nu are neapărată nevoie, dar pe care le poate folosi, deci le va dezvolta, pentru a supraviețui în era coronavirusului. Așa cum peștii au trecut încet-încet la mamifere, COVIDOMUL va fi reprezentantul speciei umane în fața COVID.

Ceilalți vor suferi, vor suferi mult și apoi vor avea de ales: ori se adaptează, ori pier. Fuga nu mai este o opțiune. Coronavirusul avansează și va fi prezent în fiecare colțișor, oricât de mult ar dezinfecta primăriile din elicopter (vă aduceți aminte câți bani au aruncat pe geam atunci? banii noștri!!)

Unii se transformă încet-încet în COVIDOAMENI, așa a supraviețuit specia umană, prin adaptare. Alții rezistă, asta e, nu toți iau primul autobuz.

Vor exista și autobuze fizice, spre Marte, Elon Musk promite asta, dar nu suficient de rapid pentru inadaptați.

Coronavirusul e aici ca să rămână. Iar specia umană va trebui să găsească mijloace pentru a coexista cu el.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca