Nu vom scăpa de coronavirus până de Crăciun

Nu vom scăpa de coronavirus până de Crăciun

Vom trăi cu coronavirusul mulți ani de acum înainte și nici măcar un vaccin nu-l va elimina de tot – avertizează unul dintre cei mai buni experți din Marea Britanie, citat de BBC.

Profesorul Sir Jeremy Farrar a spus în fața Comitetului pentru Sănătate din Parlamentul Britanic, că epidemia nu se va termina până de Crăciun. El a mai spus că omenirea va trăi cu virusul timp de decade.

“Epidemia nu se va termina de Crăciun. Această infecție nu va pleca, pentru că este acum o infecție endemică umană. Chiar dacă vom avea vaccin sau tratamente foarte bune, omenirea tot va trăi cu acest virus pentru mulți, mulți ani, chiar decade de acum înainte”, a afirmat Sir Jeremy, membru al grupului Sage, care consiliază guvernul britanic.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca