Ce va fi telefonul peste 6 luni

Ce va fi telefonul peste 6 luni

Va fi un dispozitiv foarte, foarte mic, care se va implanta în cap. În acest fel, vei putea să iei peste tot cu tine telefonul, nu-l vei pierde niciodată, îl vei accesa instant, cu ajutorul gândurilor. Oricum și acum îți este tot timpul gândul la telefon.

Nu vei vrea să-l implantezi în cap? Sigur, e mai simplu să-l porți în pantaloni. Prietenii tăi vor asculta muzică direct în cap, tu vei asculta la căști, atât de old school, atât de babă. Sau moș.

Prietenii tăi cu dispozitiv în cap vor fi incredibil de deștepți, pentru că vor afla direct în creier, de la Google, tot ce vor. S-au afișat rezultatele la admitere? Eu știu deja, în timp ce tu scotocești după telefon în buzunar.

Dacă scotocești după telefon în buzunar vei fi ca individul acela care s-a dus la spitalul din Iași pe cal ca să-i ducă soției mâncare. Un erou nefrecventabil.

Te deranjează când prietenii tăi se uită pe telefon în timp ce ați ieșit în oraș? Asta va fi de domeniul trecutului. Îți vor zâmbi și te vor aproba în timp ce, în cap, se vor uita la un film pe Netflix.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca