Ca să supraviețuiești

Ca să supraviețuiești

Ferește-te de cei care nu cred în COVID. Ei îți vor da COVID și nu vor veni la căpătâiul tău, la ATI.

Poartă mască și ferește-te de aglomerații. Acum situația este mai gravă decât în aprilie. Mai ții minte ce reguli stricte urmai atunci? Dezinfectai bancnotele, telefonul etc, te purtai ca un nebun, nebună. Ceea ce m-a făcut să scriu acest articol. Și acum te porți ca un nebun/nebună, pentru că te întâlnești cu prieteni, ca și cum faptul că sunt prieteni cu tine îi dezinfectează pe dinăuntru, pentru că ai încredere că anumiți oameni nu au COVID sau că nu mai trebuie să te speli tot timpul pe mâini. E soare afară, deci nu mai trebuie să te speli tot timpul pe mâini. Acum sunt de 2-3 ori mai multe cazuri de COVID decât în aprilie când tremurai și dezinfectai și umbra din casă. Atunci te purtai ca un nebun/nebună. Și acum te porți ca un nebun/nebună pentru că ai picat în extrema cealalaltă. Uită-te la Esca ce prostuță e. S-a purtat ca o prostuță, a participat la petreceri cu vedete în spațiu închis, fără mască, ca și cum virusul nu se ia de la vedete și s-a trezit bolnavă. Nu ajunge ca ea. Fii mai deștept/deșteaptă ca Andreea Esca. Nu e greu.

Mai e puțin, vaccinul de la Oxford face progrese. Nu ai vrea să-l faci sănătos? Poți să-l faci și dacă ai avut COVID, că cei care au avut, se reinfectează.

În încheiere, dacă în martie-aprilie îți era frică și de umbra ta, nu e ok. Dacă acum îți iei în brațe umbra, iar nu e ok.

Normalitate, echilibru = sănătate mintală. Simplu.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca