Despre femeile-prizoniere

Despre femeile-prizoniere

Există femei care, după ce nasc, devin prizonierele copiilor. Copiii pot deveni repede tirani, vor lua toată atenția, ca și cum și-ar umple gura cu o prăjitură, dacă nu sunt educați. Și, din păcate, pentru că multe mame nu știu să-și educe copii, devin prizonierele lor.

Le așteaptă o viață de sclavagism în slujba copilului care, la un moment-dat, așa cum este normal, va pleca pentru propria lui viață și le va lăsa stoarse, neîngrijite, pline de boli.

Că asta fac oamenii. Dacă le permiți, iau. Chiar dacă e copil, chiar dacă e sânge din sângele tău, el nu are astfel de cogitații etice până la vârsta adultă, de multe ori nu le are nici după vârsta adultă.

Copilul trebuie educat să-și respecte mama, să nu-i răpeasca toată viața, toată suflarea, să aibă răbdare, bun simț și respect pentru celălalt. Se numește educație. Mama nu e o prăjitură pe care o primește la naștere și-și umple gura cu ea când are chef. Mama este o prăjitură pe care o poate consuma în anumite limite. Pentru că după ce a ieșit din uter, copilul este o altă ființă. Mama și copilul sunt două ființe diferite după naștere. Unele mame își dau seama de asta, altele, nu.

Cele care nu-și dau seama își vor petrece viața în sclavie. Și să știți că mulți sclavi era fericiți. Dacă le dădeai drumul din sclavie nu prea știau ce să facă, se întorceau și-și puneau iar lanțurile la mâini.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca