Nu vor mai fi alegeri la toamnă

Nu vor mai fi alegeri la toamnă

Uitați-vă la curbă cum arată (realizator Răzvan Turtureanu). Urcă, urcă, avântată. Imaginați-vă când va coborî. Să zicem că va începe să coboare la mijlocul lui august (ar fi cel mai optimist scenariu posibil, având în vedere că toți oamenii vor pleca să facă schimb de viruși pe litoral), deci chiar dacă va începe să coboare la mijlocul lunii august, urmăriți când ar putea ajunge la 100 de cazuri. La finalul lui octombrie, cel mai devreme. Deci adio alegeri pe 27 septembrie.

Dacă se menține actualul trend, in intervalul 25 iulie – 3 august) o sa trecem de 1.000 contaminari/zi, spune Ionel Nițu.

1.000 de îmbolnăviri pe zi e un prag psihologic. Dincolo de această cifră nu va mai conta nimic.

Este interesant cum va reacționa psihologic populația, după cele două etape, de spaimă extremă, din primăvară și de relaxare extremă, de la începutul verii. Din nou spaimă extremă. Cred că este imposibil. Deci lupta cu virusul va fi foarte grea. Și nu se va finaliza până în septembrie. Cel mai probabil, dacă totuși oamenii vor conștientiza că trebuie să se protejeze, ne vom putea relua viața normală la finalul lunii octombrie.

Deci lupta politică este futilă acum, iar cei care se luptă acum pentru interese politice sunt la fel de prostănaci ca cei care nu poartă mască. Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Virusul. E printre noi și face ce vrea el. Pentru că îl lăsăm.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca