Iubitorii de grăsime

Iubitorii de grăsime

Deși nu mai suntem pe vremea lui Cuza când grăsimea te apăra de frig, pentru că pereții bordeiului erau subțiri, deși acum se face izolare termică la blocuri, tot iubim grăsimea. Și femeile și bărbații. Bărbații își poartă cu mândrie burțile, deși ar trebui să crape de rușine că le au, femeile la fel, dacă pot înainta prin rostogolire, sunt drăguțe. Apoi, toți mor repede și femeile și bărbații și multe componente ale vieții, printre care viața sexuală rămân amintiri ale tinereții. Înlocuite cu plăceri ale burții. Imaginea de mai jos este un scanner corporal al unei femei de 113 kg versus alta de 54 kg.

Se pot observa diferențe semnificative. Mărimea inimii, a intestinelor și a stomacului este remarcabila. Oasele și-au modificat practic poziția și fluidul dintre craniu și creier este, de asemenea, mai mare. Este important sa constientizam ca obezitatea nu este o problema de acceptare, ci este o problemă de sănătate!! Este important să conștientizăm că viața poate fi frumoasă și lungă până la adânci bătrâneți. În Franța, pensionarele arată așa,

în Franța grăsimea este considerată un semn al vulgului, al unei clase sociale inferioare, deci femeile se feresc de ea cât pot, iar singurele femei cu grăsime, ca la noi, sunt africancele (de asemenea, africanii sunt singurii clienți de la Mc Donald’s).

Iar speranța de viață a celor care fug de grăsime este undeva la 90-100 de ani. Noi suntem campioni europeni la AVC și la infarct. De ce? Pentru că avem o cultură care transformă femeia după 60 de ani într-o bunicuță grăsuță, unde grăsuță este egal cu drăguță, care gătește la nesfârșit pentru toți cei care trec pe la poartă, iar bărbatul cu burtă este de fapt o cămară umblătoare care inspiră încredere, pentru că burta arată că are rezerve și nu o să mori de foame la iarnă cu el. Mentalitate extraordinară pe vremea lui Cuza. Dar noi acum suntem pe vremea lui Iohannis. 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca