Grecia ar putea intra din nou în lockdown

Grecia ar putea intra din nou în lockdown

Grecia ar putea intra din nou în lockdown, anunță ziarul The Telegraph, după ce țara ajuns la un nou vârf de îmbolnăviri, după întoarcerea turiștilor. 

Acum în Grecia sunt mai multe infecții active decât în primul val al pandemiei: 2,205 de persoane.

Vineri, 60 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, cel mai mare număr zilnic, din 21 aprilie. Mai mult de 100 de cazuri raportate în ultimele 10 zile au fost din rândul turiștilor.

Turiștii britanici ar avea dreptul să se întoarcă în Grecia de pe 15 iulie, moment pe care care Grecia îl așteaptă cu frică. Deci autoritățile grecești vor să introducă măsuri de tip lockdown din 13 sau din 15 iulie.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas a spus presei locale că este “hotărât să protejeze majoritatea în fața minorității formate din turiști.”

Citește și “Adio, Grecia! Nu mai mergem in viata noastra!” Revolta pe forumuri, dupa ce Grecia a decis sa suspende temporar emiterea formularelor de calatorie

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca