Andreea Esca are COVID 19?

Andreea Esca are COVID 19?

Sau este în izolare după celebra petrecere la care au participat 50 de persoane fără măști, în spațiul închis, despre care Cătălin Tolontan a scris cu titlul ”Petrecerea despre care nu vrea să vorbească nimeni, după apariția cazurilor de COVID-19 la PRO TV: Andreea Esca și Delia, la mare, la un eveniment fără reguli sanitare” ?

Petrecerea a avut loc acum două săptămâni. ProTV a trimis acum două zile o notificare cel puțin suspectă tuturor instituțiilor media, prin care a cerut, așa cum arată Paginademedia.ro, ”nu scrieți și nu menționați Pro TV sau numele unor angajați Pro TV în legătură cu presupusa existență a unor cazuri pozitive de COVID-19 în rândul salariaților și colaboratorilor instituției”.

Asta a fost acum două zile. Ieri, ProTV a publicat pe site-ul protv.ro următorul mesaj: ‘În cursul acestei săptămâni, câțiva angajați au fost confirmați, din păcate, ca fiind infectați cu COVID-19. Colegii noștri urmează cu strictețe recomandările autorităților și ale specialiștilor”. 

Deci mai întâi joi, le-a trimis o notificare tuturor instituțiilor de presă în care le-a cerut să tacă, iar apoi, vineri a recunoscut pe propriul site, că există angajați ProTV cu COVID 19.

Interesant, nu? 🙂

Așa se face presă liberă în România, asta înseamnă transparență în funcționarea televiziunilor de știri.

Cine sunt persoanele care sunt bolnave, cu cine au intrat în contact? Așa cum sugerează titlul dat de Cătălin Tolontan, acele persoane s-au îmbolnăvit la petrecerea dată într-un complex din Olimp, în spațiu închis, unde au participat 50 de persoane și nu s-au respectat regulile sanitare de protecție anti-COVID 19. Printre cele 50 de persoane care au participat se numără Andreea Esca, Delia, Andreea Buzatu și mulți alții. Cine s-a îmbolnăvit? Informația este de interes public, pentru că dacă Andreea Esca s-a îmbolnăvit la acea petrecere unde nu a purtat mască, înseamnă că o jurnalistă care este formator de opinie și model de comportament și credibilitate pentru un public numeros a încălcat legea cu grave consecințe asupra ei și a celor din jur, iar astfel de informații jurnaliștii le demască, nu le ascund!!! 

Protv că ar trebui să dea dovadă de transparență. Așa ar arăta că sunt un post de televiziune onest, care nu folosește tehnici de cenzură de pe vremea lui Ceaușescu. Așa ar arăta că, odată, Protv-ul a fost un post de televiziune american.

Am vrea să știm, de asemenea, ce măsuri au luat autoritățile, adică dacă au amendat cele 50 de vedete care au petrecut în spațiu închis, fără măști și fără respectarea distanțării sociale?

Sau în România, dacă ești politician sau vedetă ești deasupra legii?

Update a doua zi: s-a confirmat, are COVID – 19. Întrebarea este: de ce nu s-a izolat după acea petrecere, de ce și-a continuat concediul la Olimp? Izolarea nu este pentru vedete?

Citește și Cine urmează după Andreea Esca?

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca