Pro TV, focar de infecție COVID 19

Pro TV, focar de infecție COVID 19

PRO TV a confirmat oficial prin intermediul unui email că, în cursul acestei săptămâni, câțiva angajați au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.

Postul de televiziune nu menționează despre cine este vorba, este vorba despre reporteri acreditați la Guvern, despre reporteri care făceau vox-uri, adică interviuri cu oameni pe stradă? Nimic. Opacitate. Lipsă de transparență extrem de ciudată, mai ales din partea unei instituții media. Tac mai ales cei care au ceva de ascuns, cei care se simt vinovați. Dacă nu e nimic grav, de ce nu spui tot, de ce nu dai dovadă de transparență?

Pro TV a anunțat doar că angajații infectați urmează recomandările autorităților și ale specialiștilor:

“Întreaga echipă care a intrat în contact direct sau indirect a fost și este în continuare testată. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare celor deja existente în PRO TV. Întregul sediu, studiourile și mașinile companiei au fost dezinfectate imediat după aceste confirmări, adițional față de dezinfecțiile profesionale care aveau deja loc zilnic în incinta companiei din luna martie”, susțin reprezentanții PRO TV.

Lucrurile par să fie extrem de grave, pentru că Pro TV a cerut TĂCERE TOTALĂ (ce ciudat e când cer jurnaliștii asta, nu?)

Ieri, PRO TV a trimis o notificare mai multor instituții media prin care solicita “abținerea de la divulgarea, comunicarea publică și/sau reproducerea, indiferent de formă, format și/sau mediu a numelui și/sau stării de sănătate a salariaților și colaboratorilor PRO TV”. Ceaușescu Pro TV.

Update: Andreea Esca are COVID 19

Citește și: Delia, Adina Buzatu, oameni de la PRO TV și alte 50 de persoane au dansat la o petrecere fără măști

Update: Protv a confirmat informația pe site-ul oficial al instituției

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca