WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi comasate

WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi comasate

Mai exact, mesajele private de pe toate cele trei rețele vor fi comasate într-un Superchat pe care va vorbi întreaga lume. Excluzând China, va deveni canalul integrat pe care va comunica toată lumea.

Deja primele semne se văd: printre setările personale de pe Instagram există o opțiune, „Get Messenger in Instagram”, modificată și în „Update Messaging” cu sigla Messenger, care oferă  posibilitatea de a discuta făcând salturi între cele două programe. Pe multe conturi apare și un alt ecran de introducere dedicat utilizatorilor: „There’s a new way to message on Instagram”.

Mark Zuckerberg avansase 2020 ca dată pentru această fuziune și se ține de cuvânt

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca