Cum pleacă țăranii la mare

Cum pleacă țăranii la mare

Se trezesc cu noaptea în cap, cu cât stau mai departe de mare, cu atât se trezesc cu mai multă noapte în cap, ca să ajungă pe litoral cât mai de dimineață, să prindă plaja de dimineața, asta e foarte important, să nu ratezi cele câteva ore de plajă de dimineață, care în mintea unora intră în prețul plătit pentru prima noapte la hotel. Și așa se face că, exact ca în imaginile de mai jos, la ora 8 dimineața, la kilometrul 208, spre Constanța, e aglomerație de mașini de nu poți să te miști. Și, bineînțeles, au loc accidente. 9 mașini în lanț, cum se vede în acest video. Pentru că oamenii au vrut sa fie la mare la ora 9. Deci s-au trezit la 5 dimineața sau la 4….Pentru cele câteva ore de plajă de dimineață din prima zi. În loc să plece în concediu odihniți, liniștiți, relaxați, pleacă în concediu ca și cum ar fugi să prindă ultimele oferte la tigăi. Și mor pe drum. Las deoparte faptul că țăranul perfect este cel care se aruncă la 9 pe plajă și rămâne acolo până la 16 ca un pui la rotisor. Și dacă nu moare pe autostradă, moare de cancer. De piele.

Mai sunt și unii care pleacă de cu seara, fac toată noaptea pe drum și ajung la hotel la 5 dimineața sau la 6, să nu rateze nicio picătură din prețioasa zi de plajă.

E plină lumea de nebuni. Iar dacă nu au minte, au viață scurtă. Păcat.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca