Vom face cursuri online și la toamnă

Vom face cursuri online și la toamnă

Primul val nu se sfârșește din cauza indiferenței românilor privind măsurile de combatere a răspândirii virusului. Ar fi trebuit să se termine pe 1 iulie, pe 1 august, nu se va termina până va începe școala. Azi, cu 555 noi îmbolnăviri, am bătut toate recordurile, mai exact am bătut recordul din 11 aprilie, așa cum anticipam, din cauza prostiei unor oameni care nu au putut duce la bun sfârșit regulile de distanțare socială și a fricii și incompetenței guvernanților care au păstrat lockdown-ul din primăvară prea mult timp, au epuizat psihic oamenii și au generat reacții diametral opuse (ele vin și din prea multa frică inoculată în primăvară, mai mare decât capacitatea umană de rezistență).

Ce se va întâmpla în continuare? Curba va crește! Așa cum scriam aici, vom ajunge la mii de cazuri de zi, mai sus, mai sus, mai sus, cât ne duce prostia unora și dorința lor orbească de a nu purta mască. Apoi, pe măsură ce cazurile se vor extinde cu repeziciune, vor purta și ei mască și cei dragi lor, poate prea târziu, poate cu șansa de a scăpa și încet-încet ne vom trezi că e septembrie, că e octombrie și noi suntem tot pe la 500-1000 de cazuri, poate chiar mai multe. Frigul și faptul că oamenii vor sta mai mult în case vor favoriza virusul…Deci vom face cursuri online.

Cam atât. Nu purtați mască. Aruncați-vă în fața mașinii. Pocniți-vă repetat cu cu ciocan în cap. Arătați lumii cât sunteți de inteligenți.

P.S. Tom Hanks, care a avut coronavirus spune că nu are niciun pic de respect pentru cei care nu poartă mască. 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca