Cum întorc armele românii

Cum întorc armele românii

Românii au fost mereu aliați de nădejde. În al Doilea Război Mondial ne-am aliat cu Germania, apoi, la greu, când am văzut că pierde, am întors armele împotriva ei și-am ciuruit-o. Regele Mihai a făcut asta, plâns de armate de crocodili români când a murit. A spus în repetate rânduri că l-a trădat Churchill. Nu te-a trădat Churchill, ci propria onoare.

Acum, în plin al Treilea Război Mondial, Statele Unite, aliatul nostru strategic, sunt puternic lovite. Suferă pierderi importante de vieți omenești, sunt măcinate de tulburări interne. China crește. Angela Merkel, care va avea putere deplină în UE în următoarele 6 luni, a spus că va merge cu China. Ce va face președintele nostru german, noul Rege al României (că e rege, are puteri aproape depline)? Va întoarce armele, la braț cu Merkel sau va avea onoare și va rămâne cu aliatul american?

În paranteză fie spus, pentru că am întors armele la 23 August, am avut mai mult de pierdut, decât de câștigat. Am fost dați rușilor, fără nicio remușcare, de Churchill, regele fără majusculă a fugit cu coada între picioare, am experimentat cel mai dur comunism din zonă, din partea noului aliat, ca să spunem așa și, după Revoluție, Germania a preferat să producă automobile VW în Cehia, iar fostele sale aliate, care nu au trădat, au prosperat și au fost primite cu mult înaintea noastră și în UE și în Schengen. Germania, fostul aliat trădat, nu a uitat și nu a iertat. Cum va fi acum? Situația este oarecum asemănătoare, numai că în loc să se cânte slavă lui Stalin, cum se cânta în școli, se va cânta slavă liliacului. Dar tot la comunism vom ajunge. De unde am plecat. Cu capul prea plecat. Sabia nu taie Miorița.

Ba da, o taie, că de Paște nu se mai ține cont.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca