Statele Unite vor interzice Tik Tok

Statele Unite vor interzice Tik Tok

Statele Unite vor interzice Tik Tok a anunțat Secretarul de Stat, Mike Pompeo citat de CNN. Diplomatul a mai adăugat că oamenii ar trebui să intre pe Tik Tok numai dacă vor ca “toate informațiile private despre ei să ajungă direct în mâinile Partidului Comunist Chinez.”

“Tik Tok este condus de un CEO american, cu sute de angajați pe teritoriul Statelor Unite” a spus purtătorul de cuvânt TikTok ca răspuns la declarațiile lui Pompeo. “Niciodată nu am dat date despre utilizatori guvernului chinez, nici nu ni s-a cerut, nici nu am face asta” – a mai spus el.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca