Coronavirus: orașul Melbourne intră în lockdown

Coronavirus: orașul Melbourne intră în lockdown

Al doilea cel mai mare oraș din Australia intră în carantină pentru 6 săptămâni, după ce a atins al doilea vârf al infecțiilor, notează Bloomberg. Premierul Daniel Andrews a anunțat că de miercuri oamenii din Melbourne sunt obligați să stea acasă, cu excepția mersului la serviciu, cumpărături esențiale și deplasări pentru tratamente medicale. Orașul s-a întors la restricțiile care au fost ridicate acum câteva săptămâni în toată țara.

 

Melbourne s-a închis după ce au fost înregistrate 191 de cazuri ieri. 191!!!!! Australienii consideră această cifră cea mai mare de la începutul crizei. Virusul a cuprins mai multe cartiere mărginașe din oraș și s-a răspândit cu o viteză nemaîntâlnită până acum în Australia.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca