Americanii vor purta măști câțiva ani

Americanii vor purta măști câțiva ani

Au anunțat experți americani de la Johns Hopkins Center for Health Security, citați de Foxnews. Experții centrului Johns Hopkins fac simulări virusologice pentru guvern, ca parte integrantă a politicilor de răspuns la pandemie.

Experții au anunțat că nu va fi o scădere a infecțiilor in vară, cu o revenire în toamnă, ci numărul va crește continuu, inclusiv pe perioada verii, până la nesfârșit. Până când vom face un nou lockdown, spune experții.

 

Tot ei anunță că purtarea măștilor și distanțarea socială vor dura câțiva ani. Și, spun ei, până la urmă, toți oamenii se vor trezi și vor purta măști, când vor vedea că numărul cazurilor crește, că se îmbolnăvesc cei dragi, iar imunizarea este de scurtă durată.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca