Nu puneți mască!

Nu puneți mască!

Așteptați să vă îmbolnăviți. Nu cunoașteți pe nimeni care s-a îmbolnăvit de coronavirus? O să cunoașteți. Viața merge înainte, nu înapoi. Dacă nu ați cunoscut pe nimeni bolnav până acum, nu înseamnă că nu o să cunoașteți de acum înainte. Virusul se răspândește cu repeziciune, Spitalul din Galați e în genunchi, cu un focar care se extinde rapid printre medici, România e pe primul lor în Europa la rată de creștere a infecțiilor, ultimul studiu arată că virusul se răspândește foarte mult prin aer, dar nu purtați mască. Îmbolnăviți-vă.

Apoi, întrebarea mea este ce veți spune: scuze?? Față de cine? De dumneavoastră? De cel drag pe care l-ați îmbolnăvit? Față de cine vă veți cere scuze? Față de medicul care trebuie să poarte 24/24 combinezon pentru că tu nu suporți masca?

Din cauza că tu ești prostul pământului și nu porți mască, noi stăm în epidemie. Și stăăăăm și stăăăăm și stăăăăm și nu se mai termină.

Din cauza României rurale. Din cauza tuturor prostănacilor și needucaților care nu poartă mască.

Părerea mea: autoritățile nu fac față. Ar trebui să ne înarmăm toți cu pistoale cu apă. Și, când vedem unul fără mască, să-l stropim în față. Și să punem în pistol apă cu salivă.

Poate așa avem o șansă.

Război civil, civilizat, de vară. Oricum nu există virusul, care e problema dacă primești o salvă de pistol în față? Până la urmă, într-un mod asemănător scăpăm și de țânțari.

Dacă aveți și alte soluții, nu ezitați să le scrieți aici.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca