Abia acum începe pandemia – nebunia

Abia acum începe pandemia – nebunia

Abia acum începe epidemia în România, după ce au fost eliberați cei care se aflau în carantină. După Răscoala de la Techirghiol, când toți cei infectați, aflați în carantină, au plecat acasă. Abia acum începe nebunia. Vom ajunge la mii de cazuri pe zi. România chiar merge pe urmele Statelor Unite, chiar suntem o mică copie americană în Balcani. Vom ajunge la mii de cazuri pe zi, așa cum americanii au depășit 50.000 de cazuri pe zi. Și ei s-au răsculat și acum cad pe capete. Și se poate mai rău, mult mai rău.

Feriți-vă. Feriți-vă de trenuri, de autobuze inter-orășenești, ele acum sunt pline de cei care au plecat acasă, fericiți că au scăpat de carantină. Feriți-vă de oamenii de condiție proastă, ei sunt cei mai vulnerabili la propaganda negaționistă, ei sunt primii care cred că nu există virusul, ei sunt primii care îl împrăștie. Azi, la terasă, la o cafea, un cuplu m-a rugat să le permit să stea cu mine. Am zis sigur. El mi-a tușit în față și avea mari probleme cu gâtul (fără mască). El, muncitor întors din Germania, ea pe banii lui. Niciunul nu credea în coronavirus. Nici ospătarul, care chiar râdea de mine că eu cred. Cuplul râdea că se dezinfectează masa.

Feriți-vă. Acum e fiecare pentru el.

Virusul va ajunge în orașele mici și în zonele sărace, că de acolo erau cei aflați în carantină, de acolo sunt cei plecați la muncă în străinătate. Nimeni nu a plecat la muncă în străinătate pentru că o ducea bine.

Urmează o lună apocaliptică. Și e posibil și o toamnă. Nu va urma un al doilea val. Primul val va fi mai mult decât ar fi putut să fie vreodată. Pentru că suntem proști și needucați.

Haideți să facem BAC-ul și mai ușor!

Și să mărim salariile polițiștilor. Acum chiar o să fie nevoie!

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca