Cum arată curba 03.07.2020

Cum arată curba 03.07.2020

Este extrem de avântată și pare pusă pe treabă să o depășească pe cea din 11 aprilie. Uitați-vă la numărul de cazuri. Este identic cu cel din aprilie. Numai că starea de spirit diferă. Oamenii acum sunt mult mai liniștiți. Unii, prea liniștiți. Așa ar fi trebuit să fim și în aprilie, cu excepția lunaticilor de acum care nu cred în coronavirus și nu poartă măști.

Când spun că așa trebuia să fim în aprilie, mă refer la doza de frică. E același virus, același număr de cazuri ca în aprilie, suntem tot noi. Și Autostrada Soarelui e plină de mașini care merg la mare.

Am fi putut să sărbătorim Paștele cu măști obligatorii. Am fi putut să ne continuăm viețile, așa cum facem acum, cu măști și în condiții de distanțare fizică.

Întrebarea mea este: tragem învățăminte sau continuăm cu aceeași mașină care ne-a băgat în gard? În Franța, tot guvernul împreună cu premierul și-a dat demisia.

Da, pentru că mitul lor fondator nu e Miorița. Noi suntem obișnuiți cu Dacia, nu-i nimic ne-a lăsat în drum, o reparăm, e cea mai proastă mașină de pe piață, nu-i nimic, e a noastră. Am stat în case până pe 15 mai pe degeaba, nu-i nimic, când vreți să ne luați și la bătaie, veniți, noi suntem români zâmbitori și docili.

Ne merităm soarta. De aceea nu merg lucrurile în România. Pentru că suntem o turmă de oi castrate. Ca pisicile pe care le creștem închise în casă, bietele de ele.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca