Statele Unite au cumpărat medicamentul, China a cumpărat petrolul

Statele Unite au cumpărat medicamentul, China a cumpărat petrolul

Continuă cel de-a Treilea Război Mondial: Statele au cumpărat aproape tot stocul mondial de remdesivir, medicamentul pentru coronavirus, China a cumpărat trei sferturi din cererea de petrol a planetei și o stochează pe vapoare, notează Radio France Internationale.

China – al 2-lea cel mai mare consumator de petrol din lume după Statele Unite ale Americii, a adunat 73 de milioane de barili de petrol, pe 59 de nave diferite, care plutesc în largul coastei de nord a țării, potrivit ClipperData, care urmărește fluxurile de țiței în timp real.

Cantitatea reprezintă trei sferturi din cererea întregii planete.

Stocurile sosite acum au fost cumpărate în martie și aprilie, când prețurile petrolului au scăzut puternic din cauza pandemiei.

Referința americană WTI s-a prăbușit sub zero pentru prima dată, la 20 aprilie.

Depozitul plutitor din China a crescut de patru ori de la finele lunii mai, susține ClipperData.

Achizițiile gigantice ale Chinei au contribuit la creșterea prețurilor țițeiului.

La doar șapte săptămâni după ce s-a prăbușit cu minus 40 dolari pe baril, petrolul american a revenit la 40 dolari pe baril.

Această creștere de 80 de dolari a fost determinată de reducerile fără precedent ale ofertei efectuate de OPEC și Rusia, de ridicarea restricțiilor de sănătate în întreaga lume și de cererea puternică din partea Chinei

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca