Tinerii răspândesc coronavirusul în România

Tinerii răspândesc coronavirusul în România

Medicul infecționist, Adrian Marinescu de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” susține că tinerii sunt extrem de periculoși, deoarece ei răspândesc cu ușurință coronavirusul.

El explicat că e normal să avem numeroși tineri infectați cu noul coronavirus, întrucât ei se plimbă cel mai mult.

E logic să fie mai mulți tineri infectați pentru că ei practic circulă mult la nivelul României, merg în diverse zone, mare, munte, vin în contact. Din păcate, uneori nu respectă aceste reguli de prevenție, dar când să ne punem întrebarea câți dintre ei fac aceste forme severe, răspunsul este că în continuare cei mai mulți dintre ei au forme ușoare sau cel mult forme medii”, a spus medicul.

Medicul Adrian Marinescu explică situațiile în care tinerii dezvoltă forme grave de Covid-19: „Sunt acei tineri care erau aparent sănătoși dar care de fapt au probleme de sănătate. E un tipar, tânărul supraponderal, chiar obez, care probabil are un diabet zaharat nedescoperit, are boli cardiovasculare având un sindrom metabolic. Plecând de la acest stil de viață nesănătos, dezvoltă complicații respiratorii și aflăm pe parcursul internării, vorbim de un diabet zaharat despre care nu știam”

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca