Un cuplu infectat cu noul coronavirus a traversat ţara de la Constanța până în Maramureș

Un cuplu infectat cu noul coronavirus a traversat ţara de la Constanța până în Maramureș

”Un cuplu infectat cu coronavirus a traversat ţara de la un capăt la altul, fără ca vreo autoritate să se sesizeze. Totul a ieşit la iveală pentru că au făcut accident şi le-au spus poliţiştilor să nu se apropie de ei pentru că sunt infectaţi cu COVID-19. Cei doi sunt acum internaţi, iar situaţia lor a ajuns până la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale. Acum sunt anchete epidemiologice în două judeţe, în Constanţa, de unde au plecat, şi în Maramureş, unde au ajuns. Ancheta însă este îngreunată de faptul că oamenii ştiau de trei zile că sunt pozitivi şi nu au spus nimănui, iar încă nu se ştie ce au făcut în aceste trei zile şi cu cine au intrat în contact.

Cei doi vindeau produse artizanale din Maramureş într-o piaţă de pe litoral. Oamenii bănuiesc că s-au îmbolnăvit de la un alt cuplu cu care au intrat în contact în urmă cu două săptămâni”.

Citește continuarea pe site-ul Antenei 1

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca