De mâine Uniunea Europeană va fi chinezească

De mâine Uniunea Europeană va fi chinezească

De mâine, Germania, adică Angela Merkel va prelua președinția Consiliului European, iar la președinția Comisiei Europene se află cea mai fidelă subalternă a Angelei Merkel, Ursula von der Leyen, singurul om politic care a făcut parte din toate guvernele conduse de Angela Merkel din 2005 încoace.  Deci Germania va avea și președinția Consiliului European și președinția Comisiei Europene.

Germania a întors spatele Statelor Unite, a refuzat invitația lui Trump de a participa la G7 și a anunțat, în schimb că interesele strategice ale Uniunii Europene sunt de lucru în comun cu China. 

Angela Merkel a mai spus, de asemenea, citată de Bloomberg, că va prioritiza China pe durata celor 6 luni de mandat la conducerea UE și că UE ar trebui să recunoască ambițiile expansioniste ale Chinei

 

SUA sunt îngenuncheate de cel mai mare număr de decese, de la la Doilea Război Mondial încoace (foarte multe în rândul tinerilor, spre deosebire de Europa unde mor oameni în vârstă, după cum notează The Economist), deci au mari pierderi de vieți omenești și sunt măcinate de un război intern al cărui scop este să aducă Stânga la putere.

SUA au suferit cele mei multe pierderi umane, cu mult mai multe decât Europa. Germania a scăpat cel mai rapid, cu cele mai puține pierderi de vieți omenești, în urma coronavirusului și a fost una dintre primele țări care au relaxat restricțiile, în aprilie. Cele mai afectate țări europene au fost Franța și Italia, ceea ce a deschis calea Germaniei spre dominație în Europa.

Efectele virusului au fost în primul rând economice. Așa cum a spus Directorul Centrului American pentru Controlul şi Prevenirea bolilor, audiat marţi în Congres, coronavirusul a îngenuncheat Statele Unite, economiile țărilor europene au fost afectate de asemenea și acum, toată lumea se uită după bani. Care vin, în Europa, din Germania și global, din China. Această hartă arată care au fost țările cele mai afectate de coronavirus.

China despre care se pune că este locul de plecare al epidemiei, are mult mai puține îmbolnăviri decât adversarii săi îngenuncheați economic și politic (să nu uităm că în SUA se desfășoară o Revoluție de Stânga). Și în Franța alegerile locale au fost câștigate de socialiști și comuniști. În Franța se spune că verdele este noul roșu.

China, China Uber Alles!

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *