Prefectul George Niculescu a mințit constănțenii când a spus că nu vrea să bage Constanța în carantină dacă crește numărul de cazuri

Prefectul George Niculescu a mințit constănțenii când a spus că nu vrea să bage Constanța în carantină dacă crește numărul de cazuri

Prefectul George Niculescu a mințit când a scris pe pagina sa de Facebook, că nu a luat niciodată în discuție carantinarea Constanței. Iată că ministrul Sănătății a anunțat public că există și au existat discuții pentru carantinarea Constanței și a Brașovului. Este un anunț făcut de un ministru, de un reprezentant al Guvernului, la toate televiziunile, iar Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu! Deci discuția a fost și cu dumneavoastră, domnule Prefect George Niculescu! De ce ați mințit și ați afirmat pe pagina dvs de Facebook, că nu ați spus niciodată și că nu ați luat în niciodată în discuție carantinarea Constanței dacă va crește numărul de cazuri? Eu am scris încă din 21 iunie că ați spus că dacă va crește în același ritm numărul de cazuri veți băga Constanța în carantină, am spus adevărul, iar dumneavoastră, reprezentantul Guvernului în teritoriu ați mințit constănțenii!

Iar dacă se va lua decizia carantinării Constanței, o mare parte din responsabilitate este a dumneavoastră, pentru că decizia carantinării se fundamentează pe faptul că agenții economici de pe litoral nu au respectat regulile de protecție anti COVID – 19, (am citat cuvintele Ministrului Sănătății), iar dumneavoastra ați închis ochii. Ați închis ochii la toate neregulile privind COVID – 19 și din cauza acestor nereguli, Constanța ar putea intra în carantină!

Citez din raportul de activitate publicat de dvs pe site-ul Instituției Prefectului, într-o zi la întâmplare (24.06.2020): Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 12 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.900 de lei. Deci câteva sute de oameni, polițiști, jandarmi, polițiști locali, au făcut controale pentru verificarea respectării regulilor anti-COVID și au amendat ….12 persoane. Câteva sute de oameni au amendat….12.

Cam așa s-a vegheat la respectarea regulilor anti-COVID în Constanța. Acesta este motivul pentru care ar putea intra Constanța în carantină: neglijența dumneavoastră domnule Prefect George Niculescu, lucru anunțat de Ministrul Sănătății la:

Antena 1: Nelu Tătaru vrea impunerea de restricții și posibilă carantină pe litoral și Valea Prahovei: ”Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali”

Protv: Nelu Tătaru a spus că trebuie făcută o analiză în ce priveşte turismul de pe Valea Prahovei şi de pe litoral, întrucât acolo merge populaţie din toată ţara şi apoi se întoarce, făcând transmitere comunitară în localităţi, în contextul în care în zonele turistice măsurile de protecţie se respectă cel mai puţin

Digi 24: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății,  a precizat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”

Și premierul Ludovic Orban a anunțat azi că pe litoral nu se respectă regulile anti-COVID 19, citez: ”pe plajă la început distanțarea a fost conformă, însă încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmășie și nu s-a mai respectat nicio regulă. Înțeleg că e aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut niște imagini…Aproape nu s-a mai respectat nicio regulă”.

De ce ați mințit constănțenii, domnule Prefect? De ce ați spus că nu ați luat niciodată în discuție carantinarea Constanței? Și, credeți că merită constănțenii să intre în carantină pentru că dumneavoastră închideți ochii la neregulile făcute de turiști și de agenții economici pe litoral?

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca