Ministrul Muncii ne pregătește pentru tăierile de salarii

Ministrul Muncii ne pregătește pentru tăierile de salarii

După ce Banca Mondială a anunțat că va urma cea mai grea criză de după cel de-al Doilea Război Mondial, de două ori mai grea decât cea din 2007-2009 când ni s-au tăiat 25% din salarii, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat la Newsweek Live că ”nu a fost corect faptul că mediul privat a fost singurul care a avut de suferit de pe urma crizei create de coronavirus, în timp ce salariile bugetarilor au rămas neatinse”.

Pe perioada crizei din 2007 – 2009 au fost tăiate salariile cu cu 25%. Criza care va urma pandemiei va fi de două ori mai grea. Se vor tăia salariile bugetarilor cu 50%? Cu siguranță nu înainte de alegeri. Ce va fi după? Deja nu se dublează alocațiile pentru copii, pentru că nu vor mai fi bani de salarii. Când va începe criza de două ori mai grea decât în 2007 – 2009, vor mai fi bani de salarii? Cu siguranță, nu. Și începem să fim pregătiți, încet-încet pentru acel moment.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca