Încă o asemănare între Trump și Dragnea

Încă o asemănare între Trump și Dragnea

Am scris aici despre câteva asemănări între Trump și Dragnea. Iată încă una: în România, cei care nu poartă măști sunt numiți pesediști sau influențați de PSD, în timp ce în Statele Unite, cei care nu poartă măști sunt fanii lui Trump sau influențați de Trump.

România este o copie la scară foarte foarte mică a Statelor Unite. Antena 3 se poartă exact ca Fox News, iar Digi 24 exact ca CNN (asta nu se întâmplă în alte țări europene, unde, de obicei există o singură televiziune de știri), pentru că suntem o copie americană inversată: la noi Stânga e Conservatoare și Dreapta progresistă, deși în mod normal și ideologic e invers. În Statele Unite domnește normalitatea: Dreapta e conservatoare și Stânga progresistă. La noi, unde ideologiile politice s-au construit ca Dacia 1310 pe vremea lui Ceaușescu, Stânga este Conservatoare, deci seamănă cu Trump, iar Dreapta este progresistă, adică seamănă cu Democrații americani (care sunt de Stânga).

Deci copia românească este puțin nereușită. Atât s-a putut.

Dar e bine și așa. Poate la următorul facelift, se pun farurile la Dacie cum trebuie :))

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca