Domnule Arafat, din păcate nu mai pot să am încredere în dumneavoastră

Domnule Arafat, din păcate nu mai pot să am încredere în dumneavoastră

Ați spus că tinerii nu vă mai cred, că ei consideră că tot ce spuneți este o glumă. Și e normal să fie așa.

Azi s-au anunțat 325 de cazuri după 1877 de teste. A dat informația toată presa, am dat-o și eu. Apoi la ora 15, s-a revenit și s-a spus că e o greșeală, că nu s-au centralizat toate datele din țară, că au fost probleme tehnice și că, de fapt, au fost 12.236 de teste! Domnule Arafat, toată lumea a fost șocată când a văzut 325 de cazuri la 1877 de teste. Cel care a dat informația din partea dumneavoastra, nu. Nu l-a deranjat cu nimic, nu a leșinat pe loc de șoc și spaimă, a dat liniștit informația: 325 de cazuri la 1877 de teste. Asta însemna că trebuia să ne închidem direct în case, că dacă din 1877 de testați, 325 sunt bolnavi, asistăm la o catastrofă epidemiologică. Celui care a dat informația din parte Grupului de Comunicare Strategică (ce nume pompos), nu i-a tremurat niciun deget. A trimis-o către toată presa, relaxat. Ceea ce mă face să mă întreb care era, de fapt informația reală? 325 de cazuri la 1877 de teste? Că și un copil de pe stradă, dacă aude 325 de cazuri din 1877 de teste, sare speriat cu capul într-un gard. Înseamnă că personalul dvs are o pregătire inferioară unui copil de pe stradă.

Ceea ce nu cred. Dacă incompetența este atât de crasă, devine o amenințare la adresa securității naționale. Ce s-a întâmplat? Cine este persoana, cum de s-a ajuns la asemenea cifre, cum de au ajuns ele în spațiul public? Când s-a transmis pe Ro-Alert un sms cu greșeli de ortografie, am închis toți ochii. Acum e o problema de sănătate publică, extrem de gravă, chiar dumneavoastră ne spuneți asta, mai gravă decât o gripă, o problema care poate distruge sistemul medical și ucide zeci de mii de oameni. Cine se ocupă de problema asta? Cineva care nu tresare când vede 325 de cazuri la 1877 de teste?

Înseamnă:

  1. Ori că problema nu e atât de gravă, cum se spune
  2. Ori că este gestionată de incompetenți
  3. Ori că suntem mințiți

 

Care este adevărul, domnule Arafat?

 

Update 02.07.2020:

Grave inadvertențe în numerele raportate:

01.07.2020 – 20749 total vindecați
02.07.2020 – 20433 total vindecați

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca